Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ WOVEN HAND ΚΑΙ Η ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ


Ένα χρόνο μετά την εμφάνισή τους στην μουσική σκηνή της χώρας μας, οι Woven Hand, το αμερικάνικο σχήμα του David Eugene Edwards των Sixteen Horse Power, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να καταθέσουν “ψυχή τε και σώματι”, συνεπαίρνοντας το μουσικό κοινό με τις περίτεχνα πλεγμένες μουσικές τους, που “ διηγούνται” ιστορίες προσωπικής κάθαρσης και θρησκευτικής κατάνυξης.

Ο αινιγματικός και οραματιστής David Eugene Edwards ονόμασε το συγκρότημα Woven Hand (δηλαδή δύο χέρια που είναι ενωμένα σε προσευχή, μια συνηθισμένη εικόνα στην χριστιανική θρησκεία). Πράγματι, ο συνθέτης του συγκροτήματος εμπνέεται από τον Χριστιανισμό. Ο συνθέτης και στιχουργός των Woven Hand πιστεύει ακράδαντα πως ο πνευματικός αγώνας, η προσευχή, η αυτοκριτική και ο εσωτερικός αγώνας τον εμπνεύουν να επινοήσει αυτές τις μελωδίες.

Η μουσική του είναι τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη, όπως η ονομασία που δόθηκε στο συγκρότημα αφού περιπλέκει μελωδίες folk, alternative country, rock, punk, industrial και γνήσια αμερικάνικη μουσική.

Ο David Eugene Edwards ξέκινησε να εργάζεται στο σπίτι του όπου έκανε την ηχογράφηση και παραγωγή των τραγουδιών του ολομόναχος. Αργότερα, βέβαια, ώθησε τον steve taylor να τον βοηθήσει ώστε να πάρουν σάρκα οι συνθέσεις του. Στο συγκρότημα γρήγορα ενσωματώθηκαν ο McMahon, ο drummer Ordy Garrison και ο βιολοντσελίστας Paul Fonfara.

Στη χώρα μας οι woven hand είναι πολύ γνωστοί... Μπορεί η ονομασία του συγκροτήματος τους, αρχικά, να μην σας θυμίζει τίποτα ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα τους έχετε ακούσει στην σειρά του κοκκινου κύκλου ή της 10ης εντολής.

Οσοι θέλετε να τους ακούσετε live πρέπει να βιαστείτε καθώς έρχονται στις 27 Νοεμβρίου!!

γράφει: Ειρήνη Αργείτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου