Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!!


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 10, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3- 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΗΛ. 2310378400


Το ραντεβού του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι πλέον γεγονός!

Η αυλαία του 51ου Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει την Παρασκευή στις 3 Δεκεμβρίου 2010 με την προβολή της ταινίας «127 ώρες» του Ντάνι Μπόιλ και πέφτει δέκα μέρες αργότερα με τον «Μαύρο κύκνο» του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Εμείς σας δίνουμε μια γεύση για φετινό τους πρόγραμμα:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

στη δανέζα δημιουργό Σουσάνε Μπίερ, η οποία θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τη δημιουργία της, και θα τιμηθεί με τον Χρυσό Αλέξανδρο και αφιέρωμα στην Ντορότα Κεντζιερζάβσκα.

ΤΜΗΜΑ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

παρουσιάζει το White White World, του Oleg Novkovic και αφιέρωμα στη γνωστή Σχολή Κινουμένων Σχεδίων του Ζάγκρεμπ και στο έργο κροατών δημιουργών που χάραξαν νέους δρόμους στο animation.


ΤΜΗΜΑ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

παρουσιάζει το έργο του Απίτσατπονγκ Βιρασετάκουν, με την πολύτιμη βοήθεια του ίδιου του σκηνοθέτη, που έχει αναδειχθεί ως ο πιο καταξιωμένος ανεξάρτητος κινηματογραφιστής της Ταϊλάνδης με τη ταινία του, Uncle Boonmee who can recall his past lives,

επίσης, θα προβληθεί και η ταινία Αlamar, του Pedro Gonzales-Rubio.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

προβάλλει το Winter's Bone, της Debra Granik,

Μammuth, των Gustave de Kervern και Benoit Delepine- γαλλική κωμωδία με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και το

Son of Babylon, του Mohamed Al-Daradji- road movie

απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας, το βραβείο Ειρήνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2010, καθώς και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2010.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο δεν θα λείψουν οι ενδιαφέρουσες ανοιχτές συζητήσεις, οι τιμητικές εκδηλώσεις, και τα masterclasses.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα μεταφορφωθεί για δέκα μέρες σε ένα must προορισμό ανακάλυψης κινηματογραφικών τάσεων και εσεις ακόμα δεν κλείσατε εισιτήριο να την επισκευτείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου