Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Κατάληψη της Νομικής Σχολής Κομοτηνής προκάλεσε η απόφαση του Ε.Ι.Ν (Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας), σύμφωνα με την οποία σίτηση θα προσφέρεται στους 600 οικότροφους των εστιών, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές θα σιτίζονται στην ιδιωτική λέσχη της Παλιάς Νομικής.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή γνωστοποιήθηκε στο Σ.Ο.Φ.Ε.Κ (Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών) πως οι ίδιοι οι οικότροφοι θα ελέγχουν τους υπόλοιπους φοιτητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το παραπάνω προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών σύμφωνα με τους οποίους πλήττεται η δωρεάν και δημόσια παιδεία του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Οι φοιτητές ζητούν τη διαχείρηση της λέσχης από το Πανεπιστήμιο και όχι από ιδιώτη, απομάκρυνση του Ε.Ι.Ν από τις πανεπιστημιακές λέσχες και προστασία του άρθρου 16.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομική κατασταση της χώρας μας και ενώ τα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών τάξεων έχουν μειωθεί σημαντικά, οι φοιτητές της Κομοτηνής έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η συνέχεια ή η διακοπή της κατάληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου