Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

KARGO


Το συγκρότημα-ορόσημο στην τουρκική ιστορία της ροκ μουσικής


Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή...

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν ο Selim Öztürk και ο Mehmet Şenol Şişli αποφάσισαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική.
Το πρώτο τους άλμπουμ ονομάστηκε Sil Baştan (Ξεκίνημα από την αρχή) και σηματοδότησε την προσπαθειά τους να εδραιωθούν στην τουρκική μουσική σκηνή. Σύντομα οι δύο καλλιτέχνες έπρεπε να ανακαλύψουν ικανούς μουσικούς και να τους ενσωματώσουν στην ομάδα τους. Και φυσικά το πέτυχαν, αφού λίγο αργότερα ανακάλυψαν τους Serkan Çeliköz και Burak Karataş, οι οποίοι αποδείχθηκαν εξαιρετικοί.
Σύντομα, η παρέα έβγαλε στην κυκλοφορία το επόμενο άλμπουμ της, με το όνομα sevvmek Zor (Η αγάπη είναι δύσκολη). Αυτό το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στα διάφορα συναισθήματα που προκαλούνται σε μία σχέση. Κάθε τραγούδι ανήκει σε μία θεματική ενότητα, όπως πόνος, αθωότητα, λύπη, ενοχή, απόσταση, αποδοχή, ελπίδα,κλπ.
Η εφευρετικότητα των Κargo δεν σταματά εκεί. Αποφάσισαν στο επόμενο άλμπουμ τους, Yalnızlık Mevsimi (Season of Loneliness), όλα τα τραγούδια να είναι γραμμένα με τέτοια σειρά ώστε να λένε μια μεγάλη ιστορία, την ιστορία της μοναξιάς. Όπως είναι φυσικό αυτό το άλμπουμ έγινε το αγαπημένο όλων.
Οι Kargo, όμως, δεν άφησαν ανικανοποίητους και τους μεγαλύτερους σε ηλικία, καθώς το επόμενο άλμπουμ τους Sen Bir Meleksin(You are an angel) είχε πιο ήρεμους ήχους που γίνονταν δεκτικοί στα αυτιά της τρίτης ηλικίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε το άλμπουμ Ateş ve Su (Φωτιά και Νερό).Και τέλος, το 2005 κυκλοφόρησε το Yildizlarin Altinda (κάτω από τα αστέρια), που περιέχει τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, καθώς και remixes σε παλαιότερα τραγούδια των Kargo. To πρώτο single, έγινε μια τεράστια επιτυχία τόσο στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Μετα την επιτυχία του Yildizlarin Altinda οι Kargo περιόδευσαν στην Τουρκία, δίνοντας περισσότερες από 100 συναυλίες μέσα σε μια χρονιά.Μετά τις πολυπληθείς περιοδίες οι Candemir and Celikoz ανακοίνωσαν ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι τους και θα ακολουθήσουν διαφορετικά μουσικά μονοπάτια. Όπως και να έχει, το σημαντικότερο είναι ότι άφησαν ξεχωριστές μελωδίες που αγγίζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου