Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Silent Stream Of Godless Elegy


μια μυστικιστική ουράνια ελεγεία που συνεπαίρνει...

Οι Silent stream of godless elegy ή αλλιώς ssoge γνωρίζουν πολύ καλά το μυστικό να περιπλέκουν μέσα στην doom metal folk στοιχεία ώστε να καθηλώνουν το μουσικό κοινό.

Και επεδή ελάχιστοι γνωρίζουν τους όρους doom και folk είναι αναγκαίο σε αυτό το σημείο να τους ορίσουμε για να γίνει κατανοητό με τι είδους μουσική ασχολείται το συγκρότημα. Doom metal, λοιπόν, είναι ένα ακραίο είδος της μεταλ μουσικής που χρησιμοποιεί αργό tempo και υπερβολικά ψηλούς ή χαμηλούς ήχους ώστε συχνά προκαλεί συναισθήματα απελπισίας, φόβου και επικείμενου κινδύνου. Folk, από την άλλη, είναι η μουσική που περιέχει παραδοσιακά στοιχεία.Αυτό το είδος μουσική παίζει και το συγκρότημα. Μπορεί να μην “ακούγεται” ενδιαφέρον, ειδικά σε όσους δεν αντέχουν την μεταλ μουσική, ωστόσο οποιοσδήποτε τους ακούσει είναι σίγουρο ότι θα τους ξανακούσει! Αυτό οφείλεται στην ξεχωριστή μελωδία που βγαίνει από ήχους κιθάρας, βιολιού, βιολεντσέλου ακόμα και σαντουριού και μεταφέρει τον ακροατή σε μεσαιωνικές περιόδους της αρχαίας Μοραβίας.

Πιο συγκεκριμένα,η μουσική τους περιλαμβάνει παραδοσιακές μελωδίες από την Μοραβία που όμως άλλες φορές αφήνουν μελαγχολικά συναισθήματα, άλλες διεγείρουν άγρια ένστικτα, άλλες καθαίρουν και ανακουφίζουν. Η μουσική τους αφήνει διαφορετικά συναισθήματα ,παρόλα αυτά όλοι συμφωνούν ότι είναι ιδιαίτερη και μυστήρια. Θα τολμούσε να πει κανείς πως η θλίψη και άλλοτε ο θετικός πόνος που αφήνει μετριάζεται από αναπνοές ελπίδας.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1995 όταν τα δύο αδέρφια Michal Hajda και Radek Hajda αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπάντα με τους φίλους τους Filip Chudy, Petr Stanek και Zuzana Zamazalova. Μέσα σε ένα χρόνο έβγαλαν σε κυκλοφορία το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ Iron. Και γρήγορα κατέκτησαν σημαντική θέση στη μουσική σκηνή της χώρας τους.Ακολούθησαν και άλλα τέσσερα άλμπουμ το Behind the shadows-1998, το Themes-2000, Relic Dances-2004 και Osamělí-2006 (το όποιος παρεμπιπτόντως σημαίνει μοναχικός).

Οι silent stream of godless elegy έχουν πάρει μέρος σε συναυλίες μαζί με τους anathema, τους Blind Guardian kai Saxon στην Τσεχία και Σλοβακία. Ωστόσο, έχουν παίξει και σε άλλες μουσικές σκηνές ανα την Ευρώπη και με άλλους γνωστούς τραγουδιστές. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν κερδίσει το βραβείο
Grammy Τσεχίας. Άραγε θα κερδίσουν και σε εσάς μια θέση στην καρδιά σας;Ακούστε μερικά τραγούδια τους ,όπως το Pohanska, Lonely, Razem και θα το μάθετε σύντομα!!

γράφει: Ειρήνη Αργείτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου