Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ:MONSIEUR MINIMAL


Όσον αφορά το όνομα,θεωρώ τη μουσική μου πολύ απλή και επειδή είμαι και ο ίδιος απλός σαν άνθρωπος, αλλά κύριος σε ο,τι κάνω, έτσι πρέκυψε το Monsieur Minimal”

Πίσω από τον Monsieur Minimal κρύβεται ο Θεσσαλονικιός Χρήστος Τσιτρούδης, ο οποίος κατάφερε να διακρίθει μεσα από το διαγωνισμό του coca-cola sound wave με τα κομμάτια “silk” και “love is a circle” και συμμετείχε με επιτυχία στη συλλογή της “The sound of everything” “city campers”.

Τα album του, όπως το Lollipop (γλειφιτζούρι ) και το «ΠάσταΦλώρα»( έχει ως εξώφυλλο ένα carousel) αφήνουν την αίσθηση της γλυκύτητας των παιδικών χρόνων η οποία εκφράζεται με indie pop και electronica στοιχεία. Ο Ίδιος δηλώνει πως συνθέτει έχοντας στο μυαλό του πραγματικές εικόνες από το παρελθόν αλλά και φανταστικές από το μέλλον.

Μάλιστα,το περιοδικό status του είχε αφιερώσει το βραβείο του «πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς». Όμως η φήμη του έχει εξαπλωθεί και εκτός συνόρων αφού οι δουλείες του αναγνωρίζονται στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, το «smile» χρησιμοποιείται στο διαφημιστικό της μεγαλύτερης διατροφικής αλυσίδας Safeway σε Αμερική και Καναδά κι απ τη Citroen Hellas προς εξυπηρέτηση ενός διαφημιστικού κλιπ. Το αμερικανικό κανάλι MTV χρησιμοποιήσε κομμάτια του σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Η μουσική του ακούγεται από τους περισσότερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια εκπομπών, trailer και airplays. Το «love story» ήταν καιρό στα top charts της Τουρκίας!

Αυτό είναι ένα μικρό ερέθισμα για να αρχίσετε να ακούτε την μουσική του:

Letting me down

I won't care

Must see you now

You're not there

Cause I'm missing you babe

I'm missing you, grab my hand

Yes, I'm missing you babe

I'm missing you, grab my hand

Οι στίχοι προέρχονται από το τραγούδι Missing you”!

Γι’ αυτό και εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να προσδοκούμε ένα νέο album! Missing Monsieur Minimal!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου