Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΥΦΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ


Η αληθινή ιστορία δύο ιρανών που καταδικάστηκαν σε θάνατο…

ΥΠΟΘΕΣΗ:Τον Ιούλιο του 2005, ο 16χρονος Mahmound Asgari και ο 19χρονος Ayaz Marhoni καταδικάστηκαν σε θάνατο δημόσιου απαγχονισμού στην πλατεία Edalat στο βορειοανατολικό Ιράν με την κατηγορία του βιασμού ενός 13χρονου αγοριού. Οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα εναντιώθηκαν ισχυριζόμενοι πως η ποινή των δύο νεαρών οφείλεται στο ότι ήταν ομοφυλόφιλοι και όχι στον υποτιθέμενο βιασμό.

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ Αμοργού 20, Αθήνα (Κυψέλη)

ΤΗΛ:2108673945

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΣΤΙΣ 21.00

Η συγκλονιστική ιστορία δύο ιρανών, που έκανε το γύρο του κόσμου, στάθηκε έμπνευση για το Δημήτρη Μωραΐτη. Στο θεατρικό έργο εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης μεταξυ του Μαχμούτ και του Τζαλίλ. Ο Μαχμούτ εμφανίζεται δυναμικός και προετοιμασμένος για την κοινωνική κατακραυγή, αντίθετα ο Τζαλίλ αρνείται από φόβο να δείξει τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του. Ο Μαχμούτ, αργότερα, γνωρίζει τον Αγιάζ.Οι δύο νέοι ερωτεύονται, όμως συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε θάνατο.

Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί περίτεχνα κινηματογραφικά στοιχεία για να εξελλιχθούν παράλληλα οι δύο σημαντικές στιγμές στην ζωή των ηρώων και να γίνει κατανοητή η δομή του έργου.

Το θεατρικό έργο προκαλεί έντονα συναισθήματα, σχετικά με το βαθμό που επηρεάζει η γνώμη της κοινωνίας και απομακρύνει από τον πραγματικό στόχο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μωραΐτης

Σκηνογράφος / Ενδυματολόγος: Μαρία Παλάτζα

Κίνηση / χορογραφίες: Νάνση Κοντονίκου

Σχεδιασμός φωτισμού / Ήχοι: Γιώργος Σπυλιόπουλος

Ηθοποιοί: Γιώργος Βουβάκης,Τάκης Παρασκευόπουλος, Ανέστης Χρυσάφης

Τα έσοδα της παράστασης του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου των οργανώσεων Praksis και Κέντρο Ζωής

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15- 10 ευρώ (φοιτητικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου