Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΙΑΝΝΑ!


H Cyanna (see-ana) είναι η μούσα μας, το κορίτσι των ονείρων μας, η φαντασιωσή μας, η παρέα μας!
Ο Spyreas Sid, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος θυμάται πως «Η φράση έχω πρόβα με το συγκρότημα είναι στο στόμα μας από από τότε που μας θυμάμαι. Ήταν μία απόλαυση, μια ευχάριστη σκέψη που μας ακολουθούσε όλη τη σχολική εβδομάδα ώσπου να έρθει το Σαββατοκύριακο που θα κατεβαίναμε στο Παγκράτι ή στην Αττική σε κάποιο υπόγειο στούντιο. Η γειτονιά από την οποία βγήκε το συγκρότημα μας ήταν του Γουδη, όταν ο αδερφός μου δέχτηκε να μας βοηθήσει αν ηχογραφήσουμε το πρώτο μας τραγούδι στο σπίτι. Από τότε στήσαμε μαζί αυτό το σχήμα σαν προέκταση του εαυτού μας και της καθημερινότητας μας και πλέον είμαστε πέντε άνθρωποι σαν μια μικρή φιλική εταιρεία»!
Οι Cyanna συνδυάζουν το rock n’ roll με τα synths και τις κιθάρες ενώ έχουν επιρρεαστεί από το classic rock n’ roll. Το καινούριο album End Is Near τους έχει βγει στην κυκλοφορία εδώ και έναν χρόνο και εξερευνά διάφορα μουσικά είδη όπως το garage με παραμορφωμένες κιθάρες, φωνητικά και dance-rock ρυθμό.
Η προηγούμενη κυκλοφορία τους Just A Crash (Sony Music, SSG Japan) που περιέχει ήχους και rock nroll απέσπασε θετικές κριτικές και τους πρόσφερε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Greek Act των MTV European Music Awards 2008 και το βραβείο για το καλύτερο Alternative Video Clip στα Mad Video Music Awards 2009. Οι Cyanna ωστόσο δεν σταματούν εκεί, συνεχίζουν τις συναυλίες τους και σε festival σε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ έχουν συνεργαστεί με τους MGMT, The Stranglers, IAMX, Fischerspooner και Gorillaz Soundsystem και τη Δήμητρα Γαλάνη στο album της Pixel!
Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
Νick Sid | Piano & Synth
Spyreas Sid | Vocals
Anthony | Guitars
Jason | Drums
Nais | Bass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου