Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

MARY AND THE BOY .-


Είναι το συγκρότημα που εμπνέεται από την ανθρωπιά του Robert Duvall, συγκινείται με τις εκκλησιαστικές μουσικές ανά τον κόσμο, θαυμάζει τους συγγραφείς, όπως τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Fiodor Dostoyefski, σαγηνεύεται απο την pop art, εκφράζεi την εργατική τάξη όπως ακριβώς έκαναν οι sex Pistol και ο Ken Loach,που όχι μόνο εκθειάζει τα βερολινέζικα καμπαρέ του μεσοπολέμου, τη σύγχρονη αμερικάνικη κωμωδία, τα ψυχροπολεμικά μιούζικαλ , τον νεουορκέζικο πειραματισμό, την πρώιμη detroit techno αλλά εξυμνεί τον Άρη Ρετσο, τον καλλιτέχνη που αναγκάστηκε να αυτοπεριθωριποιηθεί για να μπορέσει να διατηρήσει την ακεραιότητά του.

Αυτό το συγκρότημα είναι οι Mary and the Boy και δεν θα μπορούσε να μην σε γοητεύσει. Πράγματι, τη πρώτη φορά που τους άκουγες δεν ήξερες πώς να αντιδράσεις. Η μουσική τους θυμίζει σκοτεινό καμπαρέ και προκαλεί αντιφατικά συναισθήματα. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως παίζουν piano punκ. Ωστόσο το δυνατό τους σημείο δεν είναι μόνο η ξεχωριστή μελωδία τους, αλλά και η ενέργεια στην μουσική σκηνή. Αυτό το επιτυγχάνουν με την σύνθεσή τους. Το συγκρότημα αποτελείται από την Mary (φωνή), The Boy(πιάνο, φωνή) την χορέυτρια The Exotic και τον Christmas Daniel (μουσικό πριόνι!). Σωστά παρατηρήσατε, το μουσικό πριόνι είναι όντως το πριόνι με το οποίο κόβουμε ξύλα, αλλά παίζεται με δοξάρι βιολιού ή με μαχαίρι. Η χορεύτρια, επίσης, κατέχει σημαντικό ρόλο, καθώς οι τραγουδιστές δεν επιθυμούν να είναι φωτισμένοι. Προτιμούν να παίζουν τη μουσική για ένα soundtrack μιας ταινίας στη οποία πρωταγωνίστρια θα είναι η χορεύτρια.

Οι Mary and The Boy σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2004. Το πρώτο τους υλικό ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο ως London Sessions και το 2005 άρχισαν να εμφανίζονται στην Αθηνα. Εχουν παίξει μουσική στο Αν Club, Mad, Small music Theater, Decadence, Underworld, House of Art, Thira Technis, Rodeo, Στον Αερα...Το καλοκαίρι του 2005 ηχογράφησαν live το πρώτο τους demo και απο τον Ιανουάριο του 2006 αρχισαν ηχογραφήσεις για τον πρώτο τους δίσκο με την εταιρία Sonic Playground Records. Έχουν κυκλοφορήσει το album από την Low Impedance Recordings και έχουν ανοίξει συναυλίες των Marc Almond, Cocorosie, Holly Golightly, Four Tet, Bunny Rabbit. Μάλιστα, έχουν ερμηνεύσει ζωντανά τη μουσική τους στην μουσικοχορευτική παράσταση “dance of the Dance” του Κώστα Τσιούκα στο θέατρο Περόκε.

Το συγκρότημα δεν ενδιαφέρεται να ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής, ενδιαφέρεται να κάνει ιστορικές- κοινωνικές αναδρομές και μέσα από τα τραγούδια τους να ψέγει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Όσο άξαφνα εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή τόσο άξαφνα διαλύθηκαν. Πλέον η Mary έπαιξε στην βραβευμένη ταινία «Κυνόδοντας» και ο Boy κυκλοφόρησε τον εξαιρετικό δίσκο «Please make me dance”. Εμείς ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσουν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου